martin-jean

Onder de naam Martin-Jean Collection ontwerpt edelsmid Maarten Kibbeling, ook oud-lid en oud-Afdelingsbestuurder van S.S.R.-R., zijn sieraden in zijn atelier in Amersfoort.

Als sieraadontwerper heeft hij zijn opleiding genoten aan de Academie voor Edelsmeden Ben van Helden in Zeist (Nederland), de Europäische Akademie der Gold- und Silberschmiede in Ahlen (Duitsland) en de Design Werkstatt in Braunwald (Zwitserland).

Zijn ervaring is verder verrijkt door leermeesters zoals de gerespecteerde goudsmeden Georg Schulte (Münster, Duitsland) en Ronda Coryell (USA), de meester zetter Ruhi Okyay (Pforzheim, Duitsland) en de kenner van de klassieke Japanse legeringstechnieken meester Kimiaki Kageyama (Tokyo, Japan).

Sinds 2014 heeft Maarten Kibbeling zijn eigen Verantwoordelijkheidsteken. Dit teken, ook wel Meesterteken genoemd, is officieel geregistreerd bij de Waarborg Holland en wordt afgeslagen op sieraden uit de Martin-Jean Collection. Ook de SSR-R Centennium manchetknopen dragen dit teken van vakmanschap.

profielfoto-martin-jean

Het atelier

De Martin-Jean Collectie staat voor opvallende sieraden voor speciale gelegenheden. Elk sieraad is met grote zorgvuldigheid in eigen atelier ontwikkeld en daardoor uniek. Sierlijk ambacht. Schoonheid met plezier en vakmanschap geschapen.